Kunstmaan en ACERTA winnen Cuckoo award voor most effective traffic/awareness met ikwilstarten.be

Op de Cuckoo Awards 2017, die gisterenavond werden uitgereikt, behaalden Kunstmaan en Acerta een Cuckoo Award voor de meest effectieve traffic building met ikwilstarten.be. Een mooie bekroning van de inspanningen die Kunstmaan en Acerta al meer dan 9 jaar samen leveren voor startende ondernemers.

Acerta lanceerde eind vorig jaar Ikwilstarten.be, een vooruitstrevend en toonaangevend platform voor startende ondernemers, dat begeleiding en ondersteuning biedt vanaf het moment waarop starters beginnen nadenken over een zelfstandige activiteit tot bij de uitvoering van die activiteit.

Vaak hebben deze starters nog geen relatie met Acerta. De uitdaging lag er in om hen op het platform te krijgen en hen daarna maximaal te begeleiden tot en met de aansluiting bij Acerta. Meer leads, meer conversies en een lagere acquisitiekost per klant waren de doelstellingen.

Kunstmaan stemde de kanalen en de content af op de doelgroep. Sprekende content is het kloppende hart van het platform, geschreven op basis van jarenlange data en kwalitatieve insights. Met dit als vertrekpunt, komen starters via SEO en SEA terecht op hyperrelevante landingspagina’s die hen naar e-mail-gated content leiden. Aanvullend werden er ook specifieke campagnes opgezet voor targetberoepen.

Aansluitend zorgt marketing automation ervoor dat Acerta top-of-mind blijft bij prospecten door de relevante content binnen het conversieraam te blijven aanbieden.

Het platform en de campagnes leverden in de eerste maanden heel wat meer kwalitatieve bezoeken op en zowel op het vlak van lead generation, overall conversie en kost per aqcuisitie zijn de resultaten boven verwachting.

De Cuckoo Awards worden elk jaar uitsgedeeld aan de beste marketing campagnes op basis van creativiteit, strategie, response/resultaat en content. Kunstmaan won een award voor Ikwilstarten.be binnen de categorie most effective traffic building/awareness.

www.ikwilstarten.be

Press Release (English)