De Deutsche Kinemathek kiest voor Kunstmaan

De Deutsche Kinemathek uit Berlijn koos Kunstmaan als partner voor de realisatie van het project First We Take Berlin.

First We Take Berlin ontstond uit een ander project, 24 Hours Berlin, een film die gedurende 24 uur 80 inwoners uit Berlijn volgde in hun doen en laten. De Deutsche Kinemathek kreeg de beschikking over de ruwe beelden die voor deze film gedraaid werden (goed voor 80 x 24 uur video), en bouwde samen met het Amerikaanse bedrijf Whirl-I-Gig een database om deze verzameling te ontsluiten.

Kunstmaan staat in voor de bouw van de website, die deze enorme database op een inventieve en inspirerende manier aan het grote publiek aanbiedt. Als Content Management Systeem zal gebruik worden gemaakt van Drupal, dat met de Collective Access database zal connecteren.

Er werd voor Kunstmaan gekozen voor het originele concept enerzijds en de sterke ervaring op het gebied van de ontsluiting van collectie-databases met Collective Access.

Naast de vele culturele referenties in het binnenland (Brugs stadsfestival "Brugge Centraal", Congo 2010, Karel De Stoute, Cultuurcentrum Mechelen, Erfgoedcellen Waasland, …) komt er een tweede Duitse opdracht bij na het eerdere werk voor de Roy Lichtenstein tentoonstelling in Museum Ludwig te Keulen.