Kunstmaan bouwt samen met Werkgroep Verder nieuwe online hulp voor nabestaanden na zelfdoding

Kunstmaan lanceert een nieuw Forum voor Nabestaanden en de website ikdraagjemee.be, beide ontworpen en ontwikkeld voor Werkgroep Verder, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding.

De herinneringssite ikdraagjemee.be is een plek om dierbaren te herdenken die gestorven zijn door zelfdoding, en steun en troost te vinden op erg moeilijke dagen. Het Forum voor Nabestaanden is een ontmoetingsplaats voor nabestaanden die behoefte hebben om ervaringen, vragen en problemen met elkaar uit te wisselen.

Elk jaar komen er in Vlaanderen 26.000 nabestaanden na zelfdoding bij. De organisatie die deze mensen bijstaat en hulp biedt, Werkgroep Verder, liet twee nieuwe online tools ontwikkelen om met elkaar in contact te komen. “Lotgenotencontact is een belangrijke steun voor nabestaanden. Ze vinden niet alleen begrip en steun bij elkaar, maar geven elkaar ook tips over wat kan helpen in het verwerkingsproces”, aldus Livia Anquinet, coördinator van Werkgroep Verder.

Op de website ikdraagjemee.be kunnen nabestaanden een herinneringspagina aanmaken voor hun overleden dierbare. “Via foto’s, video’s en teksten kan men samen herinneringen ophalen en elkaar steun bieden,” aldus communicatieverantwoordelijke Lore Vonck, “Via ikdraagjemee.be en het forum hopen we lotgenoten meer en op een eenvoudigere en veilige manier in contact te brengen met elkaar.

Het nieuwe forum wijkt af van het bekende concept. Kunstmaan inspireerde het ontwerp op een blogpagina. Via tags in plaats van onderwerpen per pagina, wordt het Forum voor Nabestaanden gebruiksvriendelijker. Ikdraagjemee.be en het forum zijn te vinden op de site zelfmoord1813.be.

Kunstmaan is intussen al enkele jaren vaste partner voor de online communicatie van Zelfmoord1813 en Werkgroep Verder. Samen realiseerden we al verschillende projecten, zoals de nieuwe huisstijl en website voor Zelfmoord1813.be, en meer recentelijk de ontwikkeling van de online zelfhulpcursus Think Life.