Kunstmaan geeft startschot voor Acerta’s ikwilstarten.be

Acerta stelt het vernieuwde ikwilstarten.be voor. Ikwilstarten.be is een vooruitstrevend en toonaangevend platform voor starters, dat begeleiding en ondersteuning biedt vanaf het moment waarop starters beginnen nadenken over een zelfstandige activiteit tot bij de uitvoering van die activiteit.

Ikwilstarten.be is een platform voor iedereen die wil starten met een zelfstandige activiteit. Het platform biedt op een heldere manier en in duidelijke taal antwoord op de vele vragen die starters zich stellen. Een selfservice-luik, waarbij een slimme wizard in functie van de context ondersteuning geeft in de flow, biedt de mogelijkheid online aan te sluiten. Ten slotte kunnen starters op de website terecht voor een gepersonaliseerd stappenplan. De bedoeling van Acerta is om met ikwilstarten.be starters te begeleiden en te ondersteunen, om hen zo te ontzorgen. 

De website werd uiteraard gebouwd voor alle devices, en is dus ook aangepast voor mobiel gebruik. Er ging bijzonder veel aandacht naar user experience en helder taalgebruik.

De nieuwe ikwilstarten.be-website is onderdeel van de digitale transformatie van Acerta, waar Kunstmaan in ondersteunt. Met de ingebouwde Marketing Automation-functionaliteiten gaat Acerta een stap verder in zijn online marketing. Ook met eerdere gerichte inspanningen in SEO en SEA behaalde Kunstmaan voor Acerta al tastbare resultaten: het aantal bezoekers op de website steeg hierdoor zeer sterk. Door een uitgebreide keyword-analyse steeg de CTR (Click-through rate) tot 16,08% en daalde de CPC (cost per click) substantieel. Met de nieuwe website wordt nu ook Marketing Automation - zowel via social media als door middel van drip-campagnes - toegevoegd aan de online-marketingactiviteiten van Acerta.

Steven Laurent, Business & Digital Transformation Manager bij Acerta: “Samen met Kunstmaan hebben we doorheen het hele traject altijd vanuit de gebruiker gedacht, zijn noden en behoeften stonden op elk moment centraal. We houden essentiële basisinformatie en extra informatie daarom ook bewust gescheiden, daar werd echt bijzonder veel aandacht aan besteed, zodat de starter door het bos de bomen kan zien. Het stappenplan is daar een goed voorbeeld van: een starter gaat met zijn specifiek profiel door de wizard, en wat eruit komt is een heel concreet stappenplan specifiek voor dat profiel; alle andere, extra informatie is bewust weggelaten.”