Kunstmaan laat Vlaamse overheidsmanagers proeven van Blockchain

Midden november organiseerde Kunstmaan enkele workshops voor het middenkader van de Vlaamse Overheid. Daarin werd getoond hoe ingrijpend blockchain onze wereld en de rol van de overheid daarin kan veranderen.

“Uit de knoop” was de intrigerende titel van het tweedaagse inspiratieseminarie voor het middenkader van de Vlaamse overheid. Met Blockchain kon daar “in de ketting” aan toegevoegd worden. Tijdens deze twee dagen gaf Kunstmaan 4 workshops over Blockchain in de overheid. Hoe zal de rol van de overheid veranderen door deze nieuwe technologie? En vormt dit dan een bedreiging of net een opportuniteit?

Kunstmaan gaf tijdens de workshops een volledige introductie in blockchain:

  • Wat is Blockchain?
  • Waar kan Blockchain binnen de overheid tot grote veranderingen leiden?
  • Hoe werkt het?
  • Wat zijn de verdere toepassingen van blockchain gelinkt aan andere innovaties zoals internet of things?

De workshop was doorspekt met voorbeelden die de deelnemers toonden hoe ingrijpend blockchain onze wereld en de rol van de overheid daarin kan veranderen. Tenslotte werd een stappenplan en gidsje meegegeven om zelf verder aan de slag te gaan met deze nieuwe technologie, die even revolutionair belooft te worden als de komst van het internet.

Ook geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van Blockchain voor jouw dienstverlening en organisatie? Contacteer ons.